HKD Napredak Jajce izabrao novog predsjednika

U ponedjeljak 2. listopada 2023. godine u Velikoj dvorani općine Jajce održana je Izvještajna i izborna skupština Hrvatskog kulturnog društva Napredak Jajce. Skupštinom je predsjedao Dragan Glavaš, član Nadzornog odbora Središnje uprave Napretka te predsjednik Nadzornog odbora Napretkove podružnice Jajce. Skupština se sastojala iz dva dijela svečani dio i radni dio.

Svečani dio započeo je pozdravnim govorom predsjednika Leovca te se nastavio govorima nazočnih gostiju. Ispred Središnje uprave Napretka nazočnima se obratio dopredsjednk Napretka gospodin Josip Križanović koji je govorio o značaju Napretka te se osvrnuo na podružnicu Jajce. Gospodin Križanović je istaknuo kako jako dobro poznaje rad Napretka Jajce te pohvalio rukovodstvo na uspješnom vođenju, također je istaknuo kako je upoznat i s problemima s kojima se susreće podružnica Jajce. Jedan od problema je i nepostojanje Napretkovog doma koji je u proteklom ratu porušen. Dopredsjednik Križanović je istaknuo kako je u planu pokretanje gradnje Napretkova doma ali da bi se to ostvarilo potrebna je inicijativa iz Jajca i to od svih relevantnih institucija a ne samo Napretka.

Načelnik općine Jajce, Edin Hozan, zahvalio se Napretku na suradnji i uspješnom radu. Načelnik Hozan je posebno istaknuo zahvalnost zboru Nikola Šop koji je postao neizostavan sudionik na manifestacijama koje organizira Općina Jajce. Predsjedatelj OV gospodin Josip Topić, inače član Napretka Jajce, bio je spriječen nazočiti Skupštini ali je pismenim putem izrazio zahvalu Napretku te izrazio spremnost na daljnju suradnju i podrušku Napretku.

Upravni odbor Napretka Jajce je izrazio zahvalnost gospodarstvenicima koji podržavaju rad Napretka uručivši im zahvalnice za doprinos Napretkovom radu.

Na prijedlog Upravnog odbora proglašeni su i počasni članovi: Nikica Zrile koji je bio obnovitelj Napretka, Tvrtko Zrile dugogodišnji član i promotor Napretkovog rada, Gordana Ljubez dugogodišnja članica Upravnog odbora te Tomislava Ladan predsjednica Napretka koja je izvukla Napredak Jajce iz najtežih trenutaka.

Drugi dio Skupštine bio je radni dio koji je bio za članove Napretka. U radnom dijelu su predstavljenja Izviješća za 2019., 2020., 2021. i 2022. godinu koja su jednoglasno usvojena. Nakon prezentiranja i usvajanja izvješća uslijedilo je biranje novog sastava Upravnog odbora. Za predsjenika Napretkove podružnice Jajce jednoglasno je izabran Radoslav Tokić, dosadašnji zamjenik u dva mandata. Za članove Upravnog odbora imenovani su: Vesna Protić, Mirko Jakić, Katarina Barišić, Dragan Glavaš, Ivana Čavka, Franjo Leovac, Ana-Marija Marčeta i Robert Tokić. Za članove Nadzornog odbora imenovani su: Tvrtko Zrile, Ivan Ladan Dželilović i Jelena Miketa.

 

Podijelite na društvenim mrežama: