SEKCIJE

ZBOR HKD NAPRETKA PODRUŽNICA JAJCE
“NIKOLA ŠOP”

Zbor uz HKD Napredak djeluje od samih početaka rada društva. Ponovna obnova zbora dogodila se 2010. godine dolaskom mlade i stručne voditeljice Katarine Petrović, u to vrijeme dotadašnji zbor više nije djelovao.

Prvi nastup na Plivskim omahama

Prvi nastup obnovljenog zbora je bio te godine na Plivskim omahama, pripremila sa grupom mladih koji su tada pjevali u crkvenom zboru mladih (Frama), na zamolbu tadašnje predsjednice Tomislave Ladan. Ta grupa mladih je otada počela djelovati kao novi zbor koji je malo po malo dobivao i nove članove, uglavnom srednjoškolce i omladinu. Od te godine redovno nastupamo na većini kulturnih manifestacija koje se tradicionalno odvijaju u našem gradu; Šopovi dani, Plivske omahe, Božićni koncert, Maskenbal, Uskrsni koncert, 13. rujan, ali i ostalim kulturnim događanjima na koje bivamo pozvani.

Sastav zbora HKD Napredak Jajce

Probe su se odvijale dva puta tjedno u prostorijama Doma kulture, kojima se koristimo i danas, i bio je to mješoviti četveroglasni zbor od petnaestak članova. Međutim, zbog populacije članova, sastav se stalno mijenja. Svake godine novi srednjoškolci dolaze, a neki odlaze, tako da je bilo vremena kad je umjesto mješovitog, zbor djelovao kao ženski zbor. Trenutno zbor broji 25 članova muških i ženskih, a pozitivno je što je porastao broj onih koji žive i rade u Jajcu te na njih možemo trajno računati.

Naš repertoar se sastoji od više stilova; klapska pjesma, gospel, duhovna glazba te obrade zabavne i tradicionalne narodne glazbe. Za svaki nastup pokušavamo se maksimalno prilagoditi programu i temi koju taj događaj predstavlja.

KONTAKT

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nejasnoća slobodno nas kontaktirajte. Kontaktirati nas možete putem kontakt obrazca ili na neki drugi način.
Kontakt informacije