Napretkov Uskrsni koncert

U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak – podružnice Jajce u ponedjeljak, 18. travnja 2022. god, u 19 sati, u Domu kulture u Jajcu održan je Uskrsni koncert.

Na koncertu se nazočnima obratio župnik župe UBDM u Jajcu, fra Vinko Marković koji je svima poželio čestit i miran Uskrs. Pored župnika nazočnima se obratio i predsjedatelj OV Jajce gospodin Josip Topić. Predsjedatelj Topić je istaknuo važnost pjesme i Uskrsnog koncerta te zahvalio Napretku na radu i upornosti i istaknuo kako su njegova vrata uvijek otvorena za Napredak.

Na koncertu je nastupio crkveni zbor Uznesenja Blažene Djevice Marije s pjesmom Radujte se kršćani. Pored crkvenog zbora nastupio je i zbor pod imenom Plivski slavuju koji vodi profesorica Katarina Ladan. Svoj prvi nastup imali su prošle godine na Božićnom koncertu a na ovogodišnjem Uskrsnom koncertu pjevali su pjesmu Zdravo Marijo.

Napretkov zbora Nikola Šop djeluje od samog obnavljanja Napretkova rada u Jajcu i bez njega je nemoguće organizirati niti jednu manifestaciju u okviru Napretka ali i drugim važnijim manifestacijama u našem gradu. Zbor Nikola Šop djeluje pod vodstvom profesorice Katarine Ladan i predstavili su se pjesmama Svi kliknimo i Uskrsnu Pastir dobri.

Središnje gošće Uskrsnog koncerta bile su sestre Ramljak, Darija i Anna Maria. Sestre Ramljak su se jajačkoj publici predstavile pjesmama Dubine, Aleluja, Nek pada, Jeshua, Blagoslov, Ne plači Marijo, Ti me vodiš preko voda i Nocturno. Po završetku koncerta zajedno sa svim izvođačima i publikom otpjevale se pjesmu  Uskrsnuo je.

Ovogodišnji Uskrsni koncert ne bi mogao biti organiziran bez naših redovnih donatora kojima smo neizmjerno zahvalni a to su: Fis Pet, BX Kamen d.o.o., notar Age Trupina, Rudnici boksita Jajce d.o.o.,  JKP Vodovod i kanalizacija, Komotin d.o.o., Brizić d.o.o., auto škola Topić,  Metaling d.o.o., Bojanić d.o.o., motel Plaža, Force MMI, DASS d.o.o., Budeš d.o.o. i Općina Jajce.

HKD Napredak – podružnica Jajce zahvaljuje svima onima koji su došli na koncert, kao i onima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji Uskrsnog koncerta.

Podijelite na društvenim mrežama: