Napretkov zbor Nikola Šop obilježio deset godina rada

U srijedu 22. lipnja 2022. godine u Domu kulture u Jajcu zbor Nikola Šop, koji djelu u okviru Napretkove podružnice u Jajcu, obilježio je deset  godina svoga rada. Ovo je njihov  treći samostalni koncert pod nazivom Ne da se sreća zlatom kupiti. Pored obljetnice zbora obilježeno je i 120 godina postojanja Hrvatskog kulturnog društva Napredak.

Napredak Jajce od svoje obnove nakon domovinskog rata u okviru svog djelovanja uvijek je imao zbor. Na poziv predsjednice Tomislave Ladan vodstvo zbora preuzima profesorica Katarina Ladan i od tad zbor djeluje pod imenom Nikola Šop. Zbor redovito nastupa na manifestacijama u Jajcu, diljem BiH ali i šire. Zbor Nikola Šop je vremenom mijenjao svoj sastav od mješovitog zbora do sadašnjeg ženskog zbora koji izvodi a capella skladbe.

Na svome trećem samostalnom koncertu zbor je nastupio sa četiri spleta pjesama. U prvom spletu uz klavirsku pratnju Jimmyja Budeša  otpjevali su Let It Be, Love Me Tender i Mamma Mia. Drugi spelt pjesama činile su pjesme Sanjaj me, Meni trebaš ti i Anđele moj. Ljubav se ne traži je otvorila treći splet pjesama koji je nastavljen pjesmama Zvira voda i Da je meni s tobom kroz pasike. Tradicijske pjesme su činile četvrti splet pjesama. To su Hajde Jano, Naranča i Cetina.

Gosti koncerta su bila svima dragi prijatelji Zbor umirovljenika/penzionera pod vodstvom prof. Alojza Čakarića. Gosti su bili  i članovi dramske sekcije Srednje strukovne škole „Jajce“ koji su pod vodstvom profesorice Josipe Bogić izveli dramski komad Kameni svatovi rađen po stihovima poznate povjestice Augusta Šenoe.

Na koncertu se obratio i predsjedatelj OV Jajce Josip Topić koji je u svoje ime ali i u ime Općine Jajce čestitao ovu obljetnicu i zahvalio na radu i sudjelovanju na svim važnijim manifestacijama koja organizira Općina Jajce. Gospodin Topić je istaknuo dosadašnju podršku radu Napretkovoj podružnici Jajce te napomenuo kako će se dobra suradnja nastaviti i u narednom periodu.

Predsjednik Napretkove podružnice Jajce, Franjo Leovac, je kazao kako je zbor Nikola Šop nešto najvrednije što Napredak ali i općina Jajce ima te čestitao članicama na njihovoj predanosti, ustrajnosti i radu kao i na ovoj obljetnici. Predsjednik Leovac je posebno zahvalio profesorici Katarini Ladan koja vodi zbor Nikola Šop svih ovih deset godina.

Zbor Nikola Šop, kao i Napredak podružnica Jajce zahvaljuje svima na podršci u radu zbora kao i organizaciji koncerta.

Podijelite na društvenim mrežama: