Radujmo se Božiću s Lukom Nižetićem

Hrvatsko kulturno društvo Napredak podružnica Jajce poziva vas na tradicionalni Božićni koncert koji će se održati u subotu 23. prosinca u Domu kulture u Jajcu s početkom u 19.00 sati

Gost ovogodišnjeg koncerta je popularni splitski glazbenik, koji na sceni uspješno djeluje već punih 20 godina, Luka Nižetić. Luka će izvoditi vlastite pjesme kao i božićne skladbe u pratnji benda.

Pored glavnog gosta nastupit će i neizostavan Napretkov zbor Nikola Šop.

Cijena ulaznice je 5 KM.

Luka Nižetić je splitski glazbenik koji na sceni uspješno djeluje već punih 20 godina. Iza sebe ima šest studijskih albuma, te dva live izdanja. Dosadašnji singlovi demonstriraju širinu njegovog glazbenog afiniteta od uzbudljivog rock-popa iz ranije faze, preko fuzije world ethno-južnjačkog-popa, pa sve do današnjeg zvuka naslonjenog na recentne moderne svjetske trendove i mediteranski pop.

Lukinu dugogodišnju karijeru obilježile su i istaknute suradnje s eminentnim autorima iz cijele regije kao što su  Dino Šaran, Dino Merlin, Saša Lošić, Arsen Dedić, Neno Belan, Aljoša Šerić, David Vurdelja – Babydooks, Branimir i Mario Mihaljević. Važno je naglasiti i vokalne suradnje s  klapama Nostalgija i Kampanel, priznatim makedonskim romskim sastavom Kočani Orkestar, Lanom Jurčević, Ivanom Kindl i Miroslavom Škorom, a posebno mjesto zauzima i duet s divom Radojkom Šverko, te pijanistom Matijom Dedićem.

Neovisan i van svih stilskih okova s tendencijom stalnog pomicanja vlastitih granica i eksperimentiranja Luka je sa sigurnošću postao prepoznatljiv po svojoj originalnoj i atraktivnoj audio-vizualnoj slici. Kako i sam naglašava ‘glazba je najbolji medij s kojim se uspješno prenosi bilo koja vrsta emocije, ma u kakvom god celofanu bila upakirana i zato je toliko čarobna i jedinstvena‘.

 

Podijelite na društvenim mrežama: