Završeni 22. Šopovi dani na Plivi

Književnom večeri Osnovne škole „13. rujan“ pod nazivom Sa Šopom za stolom, održanom 22. listopada u Domu kulture, zatvoreni su 22. Šopovi dani na Plivi. Na početku sve nazočne je pozdravio predsjednik Napretka Jajce Radoslav Tokić te istaknuo kako su o Šopu pisali mnogi književnici. Dobriša Cesarić je rekao: Znaš, Šope, ja sam ton, a ti si riječ!, dok ga je Dragutin Tadijanović nazvao najdražesnijim pjesnikom.

Književna večer nastavljena je stihovima pjesnika s kojima se Šop družio, Dobrišom Cesarićem, Ivom Andrićem, Tinom Ujevićem i Jovanom Dučićem. Učenici su kroz zanimljiv igrokaz pokazali kako ipak čitaju Šopa. Cijela književna večer prožeta je ljubavnim pjesmama koje su izvodile Sara i Klara.

Na kraju književne večeri predsjednik Tokić zahvalio je učenicima i nastavnicama Klari Lovrić i Ana-Mariji Marčeta na organizaciji te pozvao sve da i dalje čitaju Šopove pjesme, a posebno je zamolio učenike da nastave s upoznavanjem Šopova lika i djela.

Ovogodišnje 22. Šopove dane na Plivi na kojima je središnja gošća bila Ferida Duraković podržala je Općina Jajce i Središnja uprava Napretka.

Podijelite na društvenim mrežama: