10. REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA HKD NAPREDAK PODRUŽNICA JAJCE

 

Dana 26. veljače 2015. godine u hotelu “Turist98” s početkom u 17 sati održana je 10. redovna Godišnja skupština Hrvatskog kulturnog društva Napredak, podružnica Jajce.

 

Na samom početku predsjednik Skupštine gospodin Ivan Pranjko predložio je osobe za radna tijela, sve one su jednoglasno i prihvaćene. Nakon toga predao je riječ predsjedniku HKD Napredak podružnica Jajce gosp. Draganu Glavašu koji je u kratkim crtama objasnio gdje je Napredak danas, što radi te s kojim se problemima susreće. Predsjednik je u svome izlaganju istaknuo kako je misija Napretka razvoj kulturnog identiteta te očuvanje kulturne baštine Hrvata u Jajcu. Također je kazao kako je Napredak jedina aktivna kulturna institucija za promociju i očuvanje kulturne baštine Hrvata na području Jajca i društvo s najvećim brojem manifestacija tijekom godine. 

Manifestacije koje su održane kroz 2014. godinu:

– Bal pod maskama i pokladna povorka

– Uskrsni koncert

– Dani jajačkog kazališta

– Pjevajmo hitove

– Šopovi dani na Plivi i obljetnica 110 godina od rođenja Nikole Šopa

– Božićni koncert

U okviru ovih aktivnosti organizirano je 95% planiranih manifestacija iz plana rada :

–              4 koncerta,

–              3 kazališne predstave,

–              4 književne večeri,

–              dvije promocije knjige,

–              dva sajma,

–              jedna izložba fotografija,

–              izdana je jedna knjiga,

–              napravljena je web stranica društva,

–              ponovno je pokrenut mandolinski sastav

–              dodijeljene su 3 stipendije studentima iz Jajca.

Spomenute manifestacije predstavljaju jedan od stupova rada HKD Napredak u Jajcu. One se iz godine u godinu mijenjaju, nadograđuju i povezuju razne subjekte koji na direktan ili indirektan način sudjeluju u njima. U organizaciji Napretkovih manifestacija sudjelovalo je 335 osoba, a 2200 njih je posjetilo neku od manifestacija. 

Djelovanje sekcija Društva nastavljeno je i u 2015. godini, obogaćeno za još jednu sekciju, treću po redu. Mandolinski sastav ponovno je počeo sa djelovanjem ove godine, pod vodstvom gosp. Vikija Ladana. Sastav se redovno sastaje i trenutno broji 7 članova.

 

Druge dvije sekcije koje djeluju u Napretku su također važne za spomenuti, a to su Zbor “Nikola Šop” i Kućna radinost. Svi se oni vjerno sastaju, vježbaju i rade kako bi što bolje odradili ono za što su zaduženi, stoga se i zbor predstavio na Skupštini s dvije nove skladbe koje su uvježbali sa svojom voditeljicom prof. Katarinom Petrović. 

 

Za kraj je važno spomenuti financijsko izvješće koje je iznijela blagajnica Martina Jakeševi. Zaključak financijskog izvješća bi bio da je poslovanje u 2014. godini uspješnije od poslovanja u 2013. Važno je naglasiti i podatak da je prihoda u 2014. godini bilo ukupno 32.608,86 KM, a rashoda 25.438,97 KM. 

Druženje svih članova Skupštine nastavilo se u restoranu hotela uz kolače i piće.

OVDJE MOŽETE POGLEDATI POWERPOINT PREZENTACIJU

{pdf=http://www.napredakjajce.ba/images/docs/prezentacija-za-skupmartina.pdf|640|480}

Podijelite na društvenim mrežama: