17. ŠOPOVI DANI NA PLIVI

Tradicionalna pjesnička manifestacija Šopovi dani na Plivi, i to njezino 17. izdanje, bit će održana od 1. do 20. listopada u Jajcu u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak podružnice Jajce. Središnji gost ovogodišnjih Šopovih dana na Plivi jest suvremeni bosanskohercegovački pisac Darko Cvijetić.

 

 

Program će početi u ponedjeljak, 1. listopada u rodnoj kući Nikole Šopa u 18.00 sati Jajačkom pjesničkom večeri gdje će se predstaviti domaći pjesnici. Poslije predstavljanja pjesnika bit će prikazana predstava Izborna smutnja u dvorani Domu kulture s početkom 19.30 sati. 

Središnja pjesnička večer održat će se u petak, 5. listopada 2018. godine u salonu Doma kulture u Jajcu u 19.00 sati na kojoj će se predstaviti središnji gost Darko Cvijetić. Na središnjoj pjesničkoj večeri bit će dodijeljene nagrade učenicima za najuspješnije literarne radove.

U subotu, 6. 10. 2018. godine u rodnoj kući Nikole Šopa u 11.00 održat će se Jutarnja pjesnička druženja gdje će se predstaviti ostali gosti pjesnici. U 13.00 sati u Domu kulture u Jajcu bit će održano predavanje Darke Cvijetića na temu: O kazalištu i poeziji danas. 

Važnu ulogu u Šopovim danima na Plivi zauzimaju i jajačke škole u kojima će gost Darko Cvijetić prezentirati svoju poeziju. Završnica natjecanja u čitanju za učenike osnovnih škola održat će se u OŠ 13. rujan, 9. listopada, dok će u srijedu, 10. 10. 2018. u 11.00 u središtu grada biti održana likovna kolonija za učenike jajačkih osnovnih škola. Završnica natjecanja kviza Upoznajmo Šopa biti će 15. listopada u SSŠ Jajce. Zatvaranje 17. Šopovih dana na Plivi bit će nakon performansa Tražim ulicu za svoje ime 20. 10. 2017. koji će se održat u Domu kulture s početkom u 19.00 sati. 

 

 

Organizaciju Šopovih dana na Plivi, kao jednu od najznačajnijih književnih manifestacija u Bosni i Hercegovinu, pomogli su: Središnja uprava HKD Napredak, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, Vlada Kantona Središnja Bosna i Općina Jajce.

 

Podijelite na društvenim mrežama: