19. Šopovi dani na Plivi

Tradicionalna pjesnička manifestacija Šopovi dani na Plivi, i to njezino 19. izdanje, bit će održana od 4. do 10. listopada u Jajcu u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak podružnica Jajce. Središnji gost manifestacije je književnik i scenarist Josip Mlakić.

Program će početi u nedjelju, 4. listopada u 19,00 sati izložbom likovnih radova koji su nastali na XXI. Likovnoj koloniji Breške. Izložba će biti postavljena u Domu kulture u Jajcu. 

Književna večer posvećena Nikoli Šopu pod nazivom Nikola Šop u posjeti Jajcu održat će se 7. listopada u 19,00 sati u Domu kulture u Jajcu. Uz prigodne recitale i slovo o Šopu prisjetiti ćemo se lika i djela ovog „najdražesnijeg pjesnika“ kako ga nazva veliki Tin Ujević.

Središnja književna večer održat će se 9. listopada u 19.00 sati u Domu kulture na kojoj će biti gost Josip Mlakić. Uz ugodan razgovor i druženje s gostom upoznat ćemo njegov lik i stvaralaštvo.

U subotu 10. listopada u 11.00 sati bit će polaganje cvijeća na spomen-bistu pjesnika Nikole Šopa nakon čega će se održat Jutarnje pjesničko druženje kada će se predstaviti i ostali gostujući pjesnici među kojima su: Berislav Jurić, Almin Kaplan, Merima Handanović, Radmilo Radovanović, Stjepan Zelenika, Anto Zirdum i ostali.

Manifestacija će biti zatvorena 10. listopada u 18.00 sati jazz koncertom na kojem će nastupiti Palamida Duo – Jimmy Budeš (klavir) i Marin Klarić (saksofon). Na zatvaranju će biti dodijeljene nagrade učenicima za najbolji literarni rad kao i za najbolji likovni rad.

 

Organizaciju Šopovih dana na Plivi, kao jednu od najznačajnijih književnih manifestacija u Bosni i Hercegovinu, pomogli su: Općina Jajce i Središnja uprava HKD Napredak.

 

Napomena: Molimo sve posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera koje su propisale civilne vlasti.

 

 

Napredak Jajce

Podijelite na društvenim mrežama: