Božićni koncert u Jajcu 2019.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak podružnica Jajce i ove godine organizira Tradicionalni božićni koncert. Koncert će biti održan u subotu 21. 12. 2019. godine u 19.00 sati u Domu kulture. Gost ove godine je ženska klapa Orca iz Splita.
Ženska klapa Orca iz Splita osnovana je 30. rujna 2014. godine i to spajanjem dviju splitskih klapa s dugogodišnjim djelovanjem, klapa Mirakul i Špirit. Zasluge za ujedinjenje pripadaju umjetničkom voditelju klape maestru Srećku Damjanoviću, koji je znao prepoznati glasovne mogućnosti ali i osobnosti članica obiju klapa te svoju viziju uspješno pretvoriti u stvarnost.
U svom kratkom djelovanju Klapa je ostvarila niz uspješnih nastupa. Pobjednice su debitantskih večeri u konkurenciji ženskih klapa i sudionice završne večeri jubilarnog 50. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2016. Na 51. Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2017. zavrijedile su najviše ocjene stručnog ocjenjivačkog povjerenstva i time zaslužile Zlatni štit s povijesnim grbom grada Omiša! Isti rezultat klapa je ponovila i na 53. Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2019.
Pored gošći nastupiti će i Napretkov zbor Nikola Šop, Mandolinski sastav Stjepan Tomašević, VS fra Antun Kneževć i Veliki crkveni zbor.
Nakon koncerta bit će Božićni sajam gdje će posjetitelji koncerta moći osjetiti zajedništvo i duh Božića.
Pozivamo na Tradicionalni božićni koncert kao i na sajam poslije koncerta.
Podijelite na društvenim mrežama: