ČESTITKA POVODOM OBILJEŽAVANJA 13. RUJNA

U nedjelju, 13. rujna obilježena je 20. obljetnica oslobađanja općina Jajce i Dobretići. Hrvatske vojne snage oslobodile su kraljevski grad Jajce u vojno redarstvenoj operaciji Maestral na taj dan prije 20 godina.

Obljetnica je započela svečanim mimohodom i polaganjem vijenaca poginulim braniteljima. Vijence su, između ostalih, položili predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović te predsjednik FBiH Marinko Čavara. 

Obilježavanje obljetnice se nastavilo misom zadušnicom za poginule branitelje, nakon čega je održana svečana akademija na kojoj su nastupili i Napretkov zbor “Nikola Šop” te Mandolinski sastav “Stjepan Tomašević”. 

Program, u organizaciji udruge “13. rujan” završio je u kasnim večernjim satima zabavnim programom i vatrometom. 

U nastavku vam donosimo čestitku predsjednika HKD Napredak podružnica Jajce povodom 20. obljetnice oslobađanja kraljevskog grada Jajca. “Poštovani članovi i prijatelji Hrvatskog Kulturnog Društva Napredak Jajce, poštovane Hrvatice i Hrvati, poštovane građanke i građani kraljevskog grada Jajca. S osobitim zadovoljstvom čestitam vam dvadesetu obljetnicu vojno redarstvene operacije “Maestral” čiji je vrhunac bio upravo oslobađanje Jajca. S posebnom zahvalnošću sjetimo se svih naših prijatelja koji su za slobodu domovine založili svoje živote. Neka njihova žrtva bude naša odgovornost da sačuvamo mir i omogućimo dostojanstven život u našoj domovini Bosni i Hercegovini, posebice našem gradu Jajcu. Čestitku u upućujem i organizatorima obilježavanja ove obljetnice koji su uz mnogo truda i ljubavi dali sebe da ovaj povijesni datum ostane utisnut za vječnost u svima nama”. 

foto: Bare Pršlja 

Podijelite na društvenim mrežama: