ĐANI STIPANIČEV GOST BOŽIĆNOG KONCERTA

Božićni koncert se održava u sklopu Božićnog programa na kojem će se ove godine održati brojni sadržaji kao što su: Božićni sajam, kazališne predstave, kićenje bora, darovanje djece i dr., a vrhunac je Tradicionalni Božićni koncert. Ove godine istaknuti gost koncerta je Đani Stipaničev, poznati kazališni tenor – bariton, zvijezda domaćih rock opera i mjuzikala, široj javnosti poznat po svojim vokalnim sposobnostima i kazališnim angažmanima. Čast nam je i zadovoljstvo objaviti da je on gost na Božićnom koncertu.

Iz biografije: Đani Stipaničev rođen je 27. svibnja 1969. godine u Mokrinu. Djetinjstvo je proveo u Tribunju i Šibeniku gdje je završio osnovnu i srednju školu dok za vrijeme studija boravi u Zagrebu. Studirao je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu smjer biologija. Svoj glazbeni put započeo je još u mladim danima u klapi Dalmati koja mu je uvelike pomogla u poslu kojim se danas bavi. Spletom okolnosti Đani dobiva ulogu u rock operi “Jesus Christ Superstar” što mu je ujedno i prvi angažman u ZGK Komedija. Nakon odličnih kritika Đani dobiva uloge u raznim predstavama te tada postaje član ansambla ZGK Komedija.

Đani Stipaničev svoj prvi album pod nazivom Kartolina iz Dalmacije izdao je 2006. godine. Na CD-u su se uz Đanijeve samostalne pjesme našle i obrade starijih dalmatinskih hitova. Godine 2007. izlazi CD koji je ujedno i podsjetnik na koncert kojeg je Đani održao u Kazalištu Komedija na kojem su gostovali: Josipa Lisac, Sandra Bagarić, Renata Sabljak, Danijela Pintarić, Barbara Othman, Vlatka Burić, Ervin Baučić, Klapa “Dalmati”, Revijski orkestar, dirigent: Mo. Dinko Appelt. Na programu su se osim pjesama s albuma Kartolina iz dalmacije našle i poznate pjesme u Đanijevoj izvedbi: “Beautiful Maria Of My Soul”, “Con te pariro”, “Hair” (“I Got Life”), “Neka cijeli ovaj svijet”, “Gubec-Beg” (Ljubavna). Godinu dana kasnije izlazi i DVD sa snimkom koncerta. Godine 2009. izašao je posljednji studijski album pod nazivom Ti si moje sve čija bi se daljnja promocija trebala nastaviti gostovanjima i koncertima na Jadranu kroz ljeto 2010.

{youtube}3VE3eOvyZr8{/youtube}

 

O „TRADICIONALNOM BOŽIĆNOM KONCERTU“ uskoro više na našoj stranici napredakjajce.ba

{youtube}0h-XV1J-7OQ{/youtube}

Podijelite na društvenim mrežama: