Zbor “Nikola Šop” podjelio svoju ljubav kroz pjesmu sa Jajčanima

U petak, 26. lipnja 2015. godine u Domu kulture održan je prvi samostalni koncert Napretkovog zbora “Nikola Šop” pod nazivom “Ljubav kroz pjesmu”. 

Povod ovom koncertu bilo je reći “hvala” svim dobročiniteljima i svim onima koji prate ovaj zbor od osnutka pa sve do danas. Posebna zahvala išla je sponzorima koji su pomogli u organizaciji ovoga koncerta, a to su: RUDNICI BOKSITA, KOMOTIN, JAVNO KOMUNALNO PODUZEĆE VODOVOD I KANALIZACIJA, PLIVA, BUDEŠ DOO, CROATIA OSIGURANJE DD LJUBUŠKI, MILANO BAR, NOTAR AGE TRUPINA, BOJANIĆ DOO, METALING DOO, RADIO JAJCE, FOTO ORBI, UNIKATNE POZIVNICE, ORGANIZACIJA NOVI MOST, JAJAČKI SAMOSTAN, BRIZIĆ DOO. 

U prvom dijelu koncerta publika je imala priliku poslušati sklop tradicijskih pjesama iz različitih područja: “S one strane Plive”, “Ruža crvena”, “Mila majko”, “Kad ja pođoh na Bembašu” i “Moja diridika”. U drugom dijelu koncerta uslijedile su neke od prvih pjesama koje su izvodile kao ženski zbor: “Najdraže moje”, “Željo moja” i “Ljubavna”. Treći dio su sačinjavale pjesme Olivera Dragojevića: “Dobro jutro tugo”, “Majko dali znaš” i “Meni trebaš ti”. Na samom kraju izvele su Gibonnijevu “Tolerancu” i kao bis pjesmu “Barbara Ann”. 

Kao gosti koncerta nastupili su članovi Mandolinskog sastava “Stjepan Tomašević” pod vodstvom gospodina Vikija Ladan. Predstavili su se sa tri skladbe, te su uz tri mandoline i jednu gitaru imali i pratnju mladih solistica Mihaele Radić i Elene Lozić.

Da je ovaj koncert bio puni pogodak, te da je u Jajcu jedva dočekan svjedoči gotovo rasprodana dvorana Doma kulture u Jajcu. A dojmove je publika imala priliku podjeliti nakon koncerta uz slastice u predvorju Doma, čime je druženje i završeno. Najčešći komentar posjetitelja je bio da u Jajcu postoji ovako kavlitetan zbor te da se njihovi nastupi ne smiju zadržati samo na području Jajca.

Nadamo se da ovo nije poslijednji koncert našega zbora te da u skorije vrijeme možemo očekivati još sličnih koncerata.  

{gallery}ljubav kroz pjesmu{/gallery}

 

Podijelite na društvenim mrežama: