Grad Jajce okupiralo mnoštvo maškara

Hrvatsko kulturno društvo Napredak podružnica Jajce u suradnji s JPU Dječiji vrtić „Bare“, OŠ „13. rujan“ i OŠ „Braća Jezerčić“ Divičani ograniziralo je 13. veljače. 2018. god. Pokladnu povorku u centru grad. U povorci je sudjelovalo oko 1000 djece iz Dječjeg vrtića Bare, osnovnih škola Braća Jezerčić i 13. rujan koji su se uputili iz škola ka centru grada.

Usprkos velikom snijegu koji je dan ranije napadao i koji je i dalje padao na sam dan povorke mališani su zajedno  sa svojim tetama, učiteljicama i nastavnicima prošetali gradom te došli do samog centra grada gdje ih je dočekala vesela glazba.

Svaki razred se predstavio sa svojom maskom koju su marljivo radili. Tako smo imali ribice, četiri godišnja doba, meksikance, automobile, jabuke, grožđe, leptire i pauke, kišne oblake, perilice rublja, sobove, vitezove i dame, španjolce, rokere, štrebere, vojnike, navijače, svadbu, te mnogo drugih zanimljivih maski. Kreativnosti kao i svake godine nije nedostajalo.

Nakon defilea maškara proglašene su naj maske koje je bilo jako teško izabrati jer su se svi izuzetno potrudili kako bi se predstavili u najboljem svjetlu. Program je nastavljen uz krafne, glazbu i ples.

 

Prije Pokladne povorke, u subotu 10. 2. 2018. održan je već tradicionalni Bal pod maskama. To je prigoda za odrasle kako bi iskazali svoju kreativnost. Ove godine kreativnosti nije manjkalo ni najmanje. Svaka skupina se na izuzetno kreativan i originalan način predstavila svojim performansom. Nakon dodijeljenih diploma za kreativnost zabava je nastavljena uz ugodnu glazbu i druženje.

HKD Napredak Jajce zahvaljuje osnovnim školama „Braća Jezerčić“  Divičani i „13. rujan“ te vrtiću za sudjelovanje u Pokladnoj povorci. Također se zahvaljujemo svim skupinama koje su učestvovale na Balu pod maskama.

HKD Napredak podružnica Jajce zahvaljuje i donatorima ovogodišnje manifstacije: Općina Jajce, hotel “Turist 98”, caffe Charlie, Pougarka d.o.o., STR KIVI, FIS 5, caffe Onyx, caffe Europa, caffe Queen, beer pub Jajce, caffe Amadeus, pizzeria Megi, Unitrade d.o.o., foto Orbi, tekstil Vesna, Agria d.o.o, Exsclusiv, frizerski salon Dragana, frizerski salon Glamur, frizerski salon Magdalena.

Pokladna povorka:

 

Bal pod maskama:

foto: Sandro Tunjić i Krizanac Design

 

Podijelite na društvenim mrežama: