HKD Napredak održalo redovnu sjednicu Upravnog odbora

U srijedu 9. rujna 2015. godine u Šopovoj kući održana je redovna sjednica Upravnog odbora HKD Napredak podružnica Jajce. Pored članova Upravnog odbora, sjednici su nazočili i članovi Nadzornog odbora. 

Na sjednici se raspravljalo o organizaciji 14. Šopovih dana na Plivi. Ovogodišnji Šopovi dani na Plivi bit će organizirani od 4. do 11. studenoga. Središnji gost bit će Šimo Ešić, dok će cijela manifestacija biti u duhu užeg zavičaja gdje će sudjelovati pjesnici iz naše županije. U svibnju je već objavljen natječaj za literarne radove učenika osnovnih i srednjih škola. 

Pored Šopovih dana na Plivi  razgovaralo se i o organizaciji Božićnog koncerta, ali i obilježavanje krunidbe kralja Stjepana Tomaševića. U Crkvi sv. Marije 17. studenog 1461. godine u Jajcu je papinskom krunom okrunjen posljednji bosanski kralj Stjepan Tomašević (1461-1463.). Napredak planira po prvi put u povijesti obilježiti ovaj važan događaj. 

Od ostalih budućih događaja važno je spomenuti Konferenciju mladih koja će se održati 19. i 20. rujna u KŠC sv. Josip u Sarajevu. Konferencija mladih održati će se u organizaciji HKD Napredak, a u povodu 25 godina od obnove rada Hrvatskog kulturnog društva Napredak. Na konferenciji će sudjelovati i predstavnici naše podružnice. 

U planu je i osnivanje Srednjovjekovnog društva Stjepan Tomašević, čiji će Napredak biti suosnivač uz jajačke profesore povijesti.

 

 

Podijelite na društvenim mrežama: