HKD Napredak podružnica Jajce na Festivalu vina u Mađarskoj

Članovi HKD Napredak podružnica Jajce su skupa s članovima BZK Preporod Jajce posjetili Mađarsku gdje su sudjelovali na Festivalu vina odnosno Szekszard Harvest Festivalu u gradu Szekszardu. Poziv za sudjelovanje stigao je od grada Sekszarda s kojim je naša općina ove godine potpisala povelju o prijateljstvu. Odlazak je financirala Općina Jajce.

 

Na festivalu su sudjelovali članovi naše podružnice skupa s članovima Preporoda koji su predstavili naš grad i našu kulturnu baštinu. Našu podružnicu predstavili su članovi Napretka u narodnim nošnjama, dok su se članovi Preporoda predstavili katoličkim i muslimanskim narodnim nošnjama te igrama koje su karakteristične za naš kraj. U pratnji je također bio Napretkov mandolinski sastav „Stjepan Tomašević“. Festival se održavao tri dana, od četvrtka 15. do ponedjeljka 18. rujna koji je posjetilo više od 60 000 ljudi. Prvi dan smo se predstavili mimohodom kroz grad, drugi dan su se članovi Preporoda predstavili igrama našega kraja. Treći dan održavao se glavni program gdje su se članovi naše podružnice skupa s članovima Preporoda predstavili mimohodom kroz grad na kojem je sudjelovalo preko dvije tisuće ljudi iz različitih folklornih društava i gostiju. Na glavnom nastupu u središtu grada našu narodnu nošnju predstavili su Katarina Jakić i Josip Glavaš koji su dobili prigodne nagrade.

Ovim putem se zahvaljujemo općini Jajce koja nam je omogućila odlazak u Szekszard, kao i gradu Szekszardu na srdačnom gostoprimstvu. Nadamo se da je ovo samo početak uspješnog prijateljstva.

{gallery}madjarska{/gallery}

Podijelite na društvenim mrežama: