HKD NAPREDAK URUČIO STIPENDIJE ZA STUDENTE IZ BiH

Franjo Leovac i Josip Klarić, studenti iz Jajca, ove godine imaju tu čast da postanu napretkovi stipednisti. 

U ponedjeljak, 30. ožujka u Kamernom teatru 55 održano je svečano potpisivanje i uručenje stipendija od po 500 eura za 15 studenata iz BiH, kao i testiranje kandidata za Ljetnu akademiju u Beču. 

Filip Zloušić, predsjednik HKD Napredak Austrija, glavne podružnice u Beču, kazao je kako su stipendisti, umjesto putem konkursa, birani selekcijom najaktivnijih članova u njihovim podružnicama širom Bosne i Hercegovine. 

“Dijeleći stipendije ispunjavamo elementarnu prvobitnu zadaću HKD Napredak, a to je pomagati mladima da kroz obrazovanje i učenje dođu do boljeg života, kako oni, tako i šira zajednica u kojoj žive. Naše stipendije uglavnom idu za Bosnu i Hercegovinu i to je normalno jer odatle potječemo i tu je potreba veća”, kazao je Zloušić za Klix.ba, dodavši kako su u proteklih 20 godina podjelili 220 stipendija, što je u prosjeku 11 stipendija godišnje. 

HKD Napredak u Beču organizira i 17. po redu Ljetnu akademiju. Održavati će se od 9. do 28. kolovoza 2015. godine. Akademija je namjenjena maturantima, studentima i posdiplomcima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i ostalih zemalja regije. Te u tri tjedna nudi raznovrsan, kvalitetan i intenzivan program kroz učenje njemačkog jezika, organizirane posjete te upoznavanje najvažnijih znamenitosti Beča i Austrije.

Martina Jakešević iz Jajca, po struci diplomirana ekonomistica, kazala je kako ima želju upisati posdiplomski studij u Beču i da je ova Akademija dobra prilika za učenje njemačkog jezika. 

Na samom kraju važno je spomenuti da su predstavnici HKD Napredak podružnica Jajce sudjelovali na dodjeli. Nakon čega su se sastali sa članovima Središnje uprave Napretka radi skorije vizitacije članova. Sve to radi pokretanja incijative izgradnje Doma Napretka “Stjepan Tomašević”.

{gallery}HKD Napredak urucio stipendije studentima iz BiH:200:160::{/gallery}

izvor: klix.ba 

Na Kanalu 6 prikazana je i reportaža o podjeli stipendija

{youtube}ybSlkn6CirQ|660|400|{/youtube}

Podijelite na društvenim mrežama: