Koncert Napretkovog trija Pons u Jajcu

U sklopu „13. Šopovih dana na Plivi“ Hrvatsko kulturno društvo Napredak Jajce organiziralo je koncert klasične glazbe u izvedbi Napretkovog trija „Pons“ koji djeluje pri Napretkovoj glavnoj podružnici u Mostaru. Koncert je održan u nedjelju 26. listopada u 19 sati u dvorani Doma kulture u Jajcu.

Napretkov Trio „Pons“ u sastavu Lidija Gavran (violina), Amila Jankoski (violina) i Marijana Pavlović (klavir), glazbenici su s bogatim iskustvom muziciranja u različitim sastavima. Koncert je bio sastavljen od zanimljivog repertoara, glazbe starih majstora poput Vivaldija, Corellia, Mozarta, do modernih skladatelja Piazzolle i nekoliko bh. skladatelja. Jajačka publika je imala prigodu prvi put slušati ovakvu vrstu glazbe u svome Domu kulture. Nakon završetka koncerta nazočni nisu krili zadovoljstvo što su došli na koncert.

Ovim koncertom završeni su „13. Šopovi dani na Plivi.“ Ovogodišnji sponzori „13. Šopovih dana na Plivi“, a samim tim i koncerta su Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH, Vlada Republike Hrvatske, Vlada Kantona Središnja Bosna, Općina Jajce, Središnja Uprava i HT Eronet.

Podijelite na društvenim mrežama: