Mandolinski sastav “Stjepan Tomašević” na festivalu “Mandolina Imota” osvojio 3. mjesto

Mandolinski sastav „Stjepan Tomašević“ koji djeluje pri HKD Napredak podružnica Jajce zabilježio je Uspješan nastup na  21. Hrvatskom festivalu mandolinista “Mandolina Imota”. 

Naši mandolinisti su se predstavili sa tri numere: Ružo crvena, S onu stranu Plive i Jedna će mandolina. U svojoj skupini su osvojili treće mjesto što je dosad najveći uspjeh sastava.

Program festivala se odvijao u razdoblju od 27. svibnja do 29. svibnja na tri lokacije, u prostorijama Gradskog kina, dvorane Pučkog otvorenog učilišta te u Koncertnoj dvorani Glazbene škole dr. fra Ivan Glibotić. 

U natjecateljskom, ali i revijalnom dijelu programa sudjelovali su: domaćin Mandolinski orkestar „Imotski“, Mandolinski orkestar “Krešimir” iz Šibenika, Gradsko mandolinsko društvo “Sanctus Domnio” iz Splita, Mandolinski komorni ansambl iz Zagreba, Mandolinski orkestar HKUD –a “Tribunj”, Mandolinski orkestar Centra tradicijske kulture iz Varaždina, Dječji mandolinski orkestar KUD-a “Juraj Lončarić” iz Hrženice, Mandolinski kvartet Glazbene škole “Josip Hatze” iz Splita, a međunarodnu dimenziju cjelokupnom Festivalu “Mandolina Imota” su dali gosti Mandolinski komorni sastav “Stjepan Tomašević“ iz Jajca i Mandolinski orkestar “Petrich“ iz Bugarske.

Na festivalu mandolina, osim sviranja stečena su mnoga prijateljstva sa drugim mandolinskim orkestrima koji bi u skorijoj budućnosti mogli posjetiti naš biser na Plivi, ali i ugostiti Mandolinski sastav „Stjepan Tomašević”.

Ovim putem se zahvaljujemo Općini Jajce koja je omogućila odlazak Mandolinskog sastava na ovaj prestižni festival. Našem Mandolinskom sastavu i njihovom voditelju gosp. Vikiju Ladanu čestitamo na ostvarenom rezultatu i želimo još mnogo uspjeha u radu!

Podijelite na društvenim mrežama: