Novi UO HKD Napretka Jajce stavlja naglasak na očuvanje rodne kuće Nikole Šopa te izgradnju Napretkovog doma

U utorak 22. svibnja 2018. godine u Jajcu je održana XIII. redovna i izborna Skupština HKD Napredak Jajce na kojoj je nazočio i predsjednik Napretka prof. Franjo Topić te član Središnje Uprave Josip Križanović.

Prije same Skupštine održan je sastanak s lokalnim čelnicima na kojem su nazočili načelnik Općine Jajce Edin Hozan te predsjedavajući OV Ivo Šimunović. Sastanak je protekao u ugodnoj atmosferi. Teme sastanka su bile od krucijalne važnosti za Napredak u Jajcu. Jedna od tema bila je i Šopova rodna kuća koja je dodijeljena Napretku na korištenje u periodu od pet godina a koji uskoro ističe. Načelnik, kao i predsjedavajući, je istaknuo kako je spreman dati ponovno Šopovu kuću na korištenje Napretku Jajce ukoliko im je to potrebno. Franjo Leovac je rekao kako je to jedini prostor koji Napredak Jajce ima na raspolaganju i da će period od deset godina, na koliko bi se trebala dodijeliti kuća na korištenje, biti jako važan jer se tada može ići u važnije renoviranje iste koje je neophodno jer se kuća Nikole Šopa nalazi u jako lošem stanju.

 

Druga tema o kojoj se razgovaralo jest pitanje Napretkovog doma u Jajcu oko kojeg se vodio pravni spor. Ostalo je dogovoriti se sa strankom u sporu oko zemljišta. Načelnik i predsjedavajući OV su istaknuli kako daju punu podršku za realizaciju ovoga projekta koji je jako važan za Napredak u Jajcu ali i za sam grad Jajce.

Nakon razgovora s lokalnom vlašću održana je XIII. redovna i izborna Skupština. Na Skupštini je izabran novi Upravni i Nadzorni odbor. Franjo Leovac je izabran za predsjednika HKD Napredak Jajce dok je za dopredsjednika izabran Radoslav Tokić. Ostali članovi UO su Katarina Barišić, Ivana Ladan Dželilović, Vesna Petrović, Dunja Lučić, Jelena Ladan Miketa, Tvrtko Zrile i  Viki Ladan. Za članove Nadzornog odbora izabrani su Gordana Ljubez, Dragan Glavaš i Marinko Barišić.

 

foto: Tvrtko Zrile

 

Podijelite na društvenim mrežama: