ODRŽANA MANIFESTACIJA PJEVAJMO HITOVE 2015.

U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak, podružnica Jajce u četvrtak, 28. svibnja 2015. godine, održana je tradicionalna menifestacija za djecu i mlade pod nazivom “Pjevajmo hitove” u novoobnovljenoj dvorani Doma kulture. 

Natjecanje je održano pod budnim okom žirija u sastavu nastavnice Ede Matijević, prof. Ergine Žune i prof. Katarine Petrović.

Svi izvođači su izabrani na jednoj od 9 audicija koje su provedene u gotovo svim školama i područnim odjeljenjima na području Jajca. Nakon čega su održana su dva kruga audicija, gdje su se učenici izborili za nastup na finalnoj večeri. Formirane su dvije kategorije s ukupno dvadeset učenika. 

1. kategorija: četvrti do šesti razred

2. kategorija: sedmi razred do srednje škole

Manifestaciju je otvorila novooformljena skupina srednjoškolki, koje su otpjevale pjesmu Parnoga Valjka “Ugasi me”. Također je prošlogodišnja pobjednica treće kategorije Paola Ladan izvela svoju pobjedničku pjesmu “Kiss from a rose”. Atmosferu je na kraju zagrijao jajački “Underground band”. 

Nakon što su svi natjecatelji izveli svoje pjesme, žiri je izabrao tri prva mjesta u obje kategorije.

U prvoj kategoriji pobjednica je bila Valentina Batinić s pjesmom “Grad bez ljudi”. Drugo mjesto osvojio je Marko Lučić s izvedbom pjesme “Molitva”, a Alemu Tatareviću je pripalo treće mjesto s pjesmom “Pratim te”. 

U drugoj kategoriji prvo mjesto pripalo je Mihaeli Radić koja je izvela pjesmu “Alkatraz”. Drugo mjesto osvojila je Ana Alandžak s pjesmom “Oro”, a trećeplasirana je bila Enesa Duranović s pjesmom “Ima jedan svijet”.

Ove godine je dodjeljena i posebna nagrada za najorginalniji nastup koja je pripala Amri Kovačević s pjesmom “Okeani”. Nagradu je sponzorirao “Smart” doo Jajce. 

Prve nagrade, tablete, donirala je JU “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca”. Druga i treća mjesta su također nagrađena s music-boksom i slušalicama. 

HKD Napredak, podružnica Jajce zahvaljuje se svim izvođačima na sudjelovanju kao i onima koji su na bilo koji način pomogli ili podržali organizaciju manifestacije “Pjevajmo hitove”. Posebno zahvaljujemo Općini Jajce koja je bila pokrovitelj manifestacije. 

{gallery}PJEVAJMO HITOVE 2015{/gallery}

 

Podijelite na društvenim mrežama: