Okrugli stol – Stolni grad kraljevstva mi – sjećanje na bosanskog kralja Stjepana Tomaševića

Od ranije ste već upoznati s radom HKD Napredak podružnica Jajce koje djeluje u našem gradu. Naše društvo na godišnjoj razini organizira veliki broj manifestacija bilo da se radi o koncertima, promocijama knjiga, sajmovima, kulturnim događajima koji su priznati u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Manifestacija koju HKD Napredak podružnica Jajce trenutno organizira jest Okrugli stol povodom obilježavanja 554. godišnjice pogubljenja posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića. Predavanje će biti na temu Stolni grad kraljevstva mi – sjećanje na bosanskog kralja Stjepana Tomaševića, a održat će se 05. lipnja 2017. godine u Franjevačkom samostanu sv. Luke u Jajcu s početkom 17 sati. Predavanje će održati predavači iz oblasti povijesti i arheologije na teme: Stjepan Tomašević, posljednji bosanski kralj, čovjek između čekića i nakovnja, Šaptom Bosna poginu – značaj 1463. godine u osmanskim osvajačkim pohodima na zapadnom Balkanu i Stećci Jajca kroz prizmu arheoloških istraživanja na području Divičana.

Pozivamo vas sve da svojim dolaskom podržite organizatore i predavače i da zajedno obilježimo 554. godišnjicu pogubljenja posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića. 

HKD Napredak podružnica Jajce.

Podijelite na društvenim mrežama: