Pokladna povorka 2016

U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak podružnice Jajce, JU Dječiji vrtić Bare, OŠ „13. rujan“ i OŠ „Braća Jezerčić“ održana  je 9. veljače. 2016. god. Pokladna povorka u centru grad. U povorci je sudjelovalo oko 1000 djece iz Dječjeg vrtića Bare, osnovnih škola Braća Jezerčić i 13. rujan. Zajedno  sa svojim tetama, učiteljicama i nastavnicima učenici su prošetali gradom te došli do samog centra grada gdje ih je dočekala vesela glazba.

Svaki razred se predstavio sa svojom maskom koju su marljivo radili. Tako smo imali diplomante, dalmatinere, dimnjačare, žirafe, lego kocke, djedove i bake, bubamare, snjegoviće, lopove, nastavnike, tajne agente i mnogo drugih zanimljivih maski. Kreativnosti i ove godine nije nedostajalo.

Nakon defilea proglašene su naj maske. Gipsy su bili najveselija maska, a najkreativniji su bili Robin Hood i tikvice, dok su Vampiri bili najstrašnija maska. Pilići iz Dječijeg vrtića Bare bili su najslađa maska. Mickey i Minnie Mouse su bili najljepši, a djedovi i bake su najtradicionalnija maska. Učenici IV2 su nam prikazali scenu iz knjige Vlak u snijegu Mate Lovraka te tako bili napoučnija maska.

 

Sve učenike jajačke pekare Kimos, Mlinpek-Žitar i Antunović obradovale su krafnama. Program je nastavljen uz glazbu i ples.

{gallery}Pokladna povorka 2016{/gallery}

Podijelite na društvenim mrežama: