Pokladna povorka 2017.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak podružnica Jajce u suradnji s JU Dječiji vrtić Bare, OŠ „13. rujan“ i OŠ „Braća Jezerčić“ Divičani ograniziralo je 28. veljače. 2017. god. Pokladnu povorku u centru grad. U povorci je sudjelovalo oko 1000 djece iz Dječjeg vrtića Bare, osnovnih škola Braća Jezerčić i 13. rujan koji su se uputili iz škola ka centru grada. Zajedno  sa svojim tetama, učiteljicama i nastavnicima učenici su prošetali gradom te došli do samog centra grada gdje ih je dočekala vesela glazba.

Svaki razred se predstavio sa svojom maskom koju su marljivo radili. Tako smo imali gusare, vojnike, konobare, kuhare, kokice, bosanskog kralja i kraljicu, navijače, semafore, havajke i mornare, svadbu, vip agente i balerine te mnogo drugih zanimljivih maski. Kreativnosti kao i svake godine nije nedostajalo.

Nakon defilea maškara proglašene su naj maske. Navijači iz VII.1 su bili najveselija maska, a najkreativniji su bili učenici područne škole iz Dobretića koji su sa svojim učeiteljicama Anom Papić i Marijanom Bilogrević bili kokice. Vampiri iz VIII. razreda iz OŠ „Braća Jezerčić“ iz Divičana bili su najstrašnija maska. Bebe iz trećeg razreda s učiteljicom Ankom Dramac iz Divičana bile su najslađa maska. Mornari i havajke s učiteljicom Sanjom Miljković su bili najljepši, a bosanski kralj i kraljica iz VI.A razreda bili su najtradicionalnija maska. Dječica iz vrtića, njih 100, su nam sa svojom maskom ovčica bili napoučnija maska.

Sve učenike jajačke pekare Kimos, Mlinpek-Žitar, Antunović i Non stop obradovale su krafnama i kroasanima. Program je nastavljen uz glazbu i ples.

HKD Napredak Jajce zahvaljuje svima onima koji su pomogli u organizaciji Pokladne povorke. Posebna zahvala ide jajačkim pekarama koje svake godine obraduju naše mališane krafnama.

foto: Miran Križanac i Samed Žužić

Podijelite na društvenim mrežama: