POKLADNA POVORKA

U organizaciji HKD Napredak podružnica Jajce 17. veljače 2015. godine održana je Pokladna povorka u centru grada. U povorci je sudjelovalo oko 1000 djece iz Dječjeg vrtića Bare, osnovnih škola Braća Jezerčić i 13. rujan, zajedno sa svojim učiteljima i nastavnicima. 

Povorka je krenula ispred škola te se kretala jajačkim ulicama sve do samog centra grada gdje se slila ta velika rijeka prelijepih maski. Povorku je dočekala Limena glazba Jajce koja ih je zabavljala. Program se nastavio predstavljanjem maski. Tako smo, između ostaloga, mogli vidjeti hobotnice, snjegoviće, olovke, gusare, domine, slikare, indijance, šeike, klaunove i mnoge druge zanimljive maske. 

Nakon predstavljanja maski uslijedilo je vraćanje ključa grada, koji je predan maškarama na Balu pod maskama održanom 14. veljače. Učenici su istaknuli da je misija njihove vladavine bila vratiti osmjeh na lice svojim sugrađanim, što su definitivno i uspjeli svojom kreativnošću.

Jajačke pekare Kimos, Mlinpek-Žitar i Antunović obradovale su učenike s krafnama, a Napredak slatkišima. Program se dalje nastavio uz glazbu i ples.

Više fotografija možete pogledati klikom na našu FACEBOOK STRANICU 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijelite na društvenim mrežama: