Potpisani ugovori s dobitnicima stipendije

Sedamanest studenata iz cijele Bosne i Hercegovine potpisalo je u petak na prigodnoj svečanosti u sarajevskom Kamernom teatru ugovor o stipendiranju za školsku 2016./2017. godinu s Hrvatskim kulturnim društvom Napredak. Na natječaj koji je Društvo raspisalo potkraj prošle godine prijavilo se 214 studenata koji studiraju u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji.

Napretkov Fond za stipendiranje i sveučilište Ivo Andrić – Vladimir Prelog, koji je od obnove 1990. godine stipendirao više od 2800 studenata, osigurao je potporu za prvu godinu studija u iznosu od 1000, za više godine studija 2000 i za studente poslijediplomskih studija 3000 KM. U doista velikoj konkurenciji uspješnih mladih ljudi, Napretkovo je Povjerenstvo odlučilo stipendirati sedam studenata prve godine studija, Anu Tuka, Antoniu Komušanac, Karlu Gudelj, Vedranu Šimić, Gorana Babića i Stipicu Klepića; s viših godina studija stipendije su dobili Azra Nezirić, Iva Pavić, Jelena Grebenar, Luka Spajić i Marko Čalaga, a Napredak će stipendirati i pet studenata poslijediplomskog studija, Ivanu Čuljak, Janju Janković, Antonia Markotića, Kristiana-Dragu-Venyja Pandžu i Marka Galića.

Stipendistima je čestitao i poželio im uspješno stipendiranje dopredsjednik Napretka, prof. dr. Pavle Mijović, a predsjednik Napretka prof. dr. Franjo Topić je, podsjećajući na bogatu povijest Društva, poručio novim stipendistima da ne rzamišljaju o odlasku, nego samo o ostanku u svojoj domovini, gdje, naglasio je, imaju perspektivu.

 

 

Preuzeto s http://hkdnapredak.com/napredak/2017/03/24/potpisani-ugovori-s-dobitnicima-stipendije/

Podijelite na društvenim mrežama: