Priopćenje za javnost

Hrvatsko kulturno društvo Napredak podružnica Jajce predstavlja jedino kulturno društvo u Jajcu koje svojim radom njeguje kulturu i tradiciju Hrvatskog naroda na području općine Jajce. Nažalost, u gradu Jajcu to se ne poštuje. Naime, zadnjih nekoliko godina primijetili smo da plakati za razne manifestacije koje Napredak organizira nestaju s oglasnih ploča na kojima su zalijepljeni. Tko i zašto to čini ne znamo. Dosad nitko iz našega društva nije reagirao na kidanje i bacanje plakata, ali ovaj put se želimo obratiti onima koji su to napravili. Predstojeći najveći i najznačajniji kršćanski blagdan Uskrs koji Napredak želi obilježiti svečanim Uskrsnim koncertom u Domu kulture nekima smeta pa su tako plakate kojima smo željeli informirati građane o njegovom održavanju skinute s oglasnih ploča na koje su zalijepljene, a na njihovo mjesto zalijepljene su druge. Kao što smo već naveli, s onima koji su to napravili i njihovim razlozima nismo upoznati.

U gradu Jajcu trenutno stanje nije najsvjetlije, vlast i dalje nije formirana, učenike se pokušava podijeliti unatoč njihovoj borbi za jednakost, a iz gore navedenog vidi se da nam je i opća kultura na zavidnom nivou.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak prije svega je kulturno društvo koje organizira razne kulturne manifestacije. U tom duhu željeli smo kao i prethodnih godina obilježiti Uskrs. Nije u redu da se na ovakav način pokuša sabotirati rad ljudi koji su dali sebe i svoj rad i trud u ovu organizaciju. Mi predstavljamo kulturno društvo ovoga grada, a ovakav čin nije čin kulture.

Pozivamo vas na ovogodišnji Uskrsni koncert koji će se održati 17. travnja 2017. godine na Uskrsni ponedjeljak u Domu kulture u Jajcu s početkom u 19.00 sati, ulaznica je 2KM, a za najmlađe je ulaz besplatan.

Proslavite s nama naš najznačajniji blagdan te nastavimo tradiciju održavanja ovog kao i svih ostalih koncerata i manifestacija u organizaciji HKD Napredak podružnica Jajce.

 

 

HKD Napredak podružnica Jajce

Podijelite na društvenim mrežama: