ŠOPOVI DANI NA PLIVI 2015

Glavni gost susreta Šimo Ešić gostovati će u svim jajačkim školama

Ovogodišnji književni susreti Šopovi dani na Plivi, u čast velikog pjesnika Nikole Šopa, se održavaju u od Jajcu 5. do 11. listopada. Tema vodilja ovogodišnjih Dana je zavičaj, tako da gosti pjesnici većim dijelom i dolaze iz naše županije. A poseban gost susreta je istaknuti bosanskohercegovački i hrvatski književnik Šimo Ešić, koji će gostovati u svim jajačkim školama, a na glavnoj književnoj večeri će posebno biti obilježeno njegovih 45 godina djelovanja u književnosti za djecu i mlade.

Program Šopovih dana na Plivi je ispunjen i drugim sadržajima: dodjela nagrada učenicima za najbolja literarna ostvarenja, posjeta kulturno-povijesnim spomenicima u Jajcu, koncert tradicionalne glazbe, književni nastupi i promocije i tradicionalno druženjem s banjalučkim učenicima.

Susreti će biti svečano zatvarani 11. listopada koncertom tradicionalne glazbe u Domu kulture u Jajcu kada će nastupiti Zbor HKD Napretka Jajce „Nikola Šop“, mandolinski sastav HKD Napretka Jajce „Stjepan Tomašević“ te tamburaški sastav „Zlatne žice“ iz Bugojna i Viteški akordi.

Šopovi dani na Plivi proglašeni su jednom od 10 najznačajnijih manifestacija u Bosni i Hercegovini, na vama je da ih posjetite i provjerite zašto je tako. Ulaz za sve programske sadržaje je slobodan.

 

Podijelite na društvenim mrežama: