ŠOPOVI DANI U ZAGREBU

Hrvatsko kulturno društvo Napredak podružnica Jajce u sklopu 14. Šopovih dana na Plivi organizira prigodan program i u Zagrebu pod nazivom “Šopovi dani u Zagrebu”. Program će se održat 24. listopada 2015. godine u 19.00 sati u Napretkovom kulturnom centru u Bogovićevoj 1/I.
Šopovi dani na Plivi su tradicionalna manifestacija posvećena liku i djelu Nikole Šopa koji je rođen u Jajcu. Šopovi dani u Zagrebu su nastavak “Šopovih dana na Plivi” u Republici Hrvatskoj, gdje je Nikola Šop preminuo. Ova manifestacija je uvrštena među deset najznačajnijih književnih manifestacija u Bosni i Hercegovini.
Svrha manifestacije Šopovi dani jest očuvati usmpomenu na lik i djelo ovoga hrvatskog književnika. Stoga HKD Napredak Jajce u suradnji s HKD Napretkom iz Zagreba organizira ovi manifestaciju i u Zagrebu.

Organizaciju Šopovih dana u Zagrebu pomogli su: Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Središnja Uprava Napretka Sarajevo srdačno im se zahvaljujemo.

 

Ukoliko želite da idete na program “Šopovih dana u Zagrebu”, organiziran je besplatan bus. Detaljne informacije oko odlaska, boravka i povratka možete dobiti na broj 063 394 577.

Podijelite na društvenim mrežama: