Središnja uprava HKD Napredak podržala aktivnosti podružnice u Jajcu

U petak i subotu Jajce je bilo stjecište nekoliko, vrlo važnih susreta, kada je u pitanju aktivnost HKD Napredak.

Naime već u petak delegacija SU koju su činili Predsjednik Nikola Čiča, dopredsjednici Miroslav Landeka i Josip Križanović te članovi Središnje uprave Franjo BratićJosip Nikolić i Ivica Kovačević održala je nekoliko satanaka koji se prije sveg odnose na rad i funkcioniranje podružnice HKD Napredak u Jajcu.

Na sastanku sa upravnim i nadzornim odborom HKD Napredak podružnica Jajce, koje je predvodio Predsjednik podružnice Franjo Leovac razgovaralo se prije svega o aktivnostima ove podružnice. Poseban fokus u razgovorima bili su tradicionalni “Šopovi dani na Plivi” koji će se održati i ove godine, te aktivnosti oko početka gradnje u domovinskom ratu srušenog Napretkovog doma “Stjepan Tomašević”.

Predsjednik Čiča  istaknuo je kako Središnja uprava HKD Napredak spremna je pružiti podršku jajačkoj podružnici kada je u pitanju gradnja jednog ovakvog kapitalnog i za grad Jajce izuzetno značajnog projekta.

Središnja uprava od podružnice očekuje brzo donošenje odluke u kojem smjeru bi trebale krenuti aktivnosti oko gradnje Napretkovog dom “Stjepan Tomašević” , te je istu spremna podržati.

Pored sastanka s članovima Upravnog odbora podružnice Jajce, održan je sastanak i sa izaslanstvom izvršne vlasti u Jajcu predvođene načelnikom gospodinom Edinom Hozanom kao i predsjedavajućim Općinskog vijeća gospodinom Ivom Šimunovićem.

HKD Napredak je svojim dolaskom u Jajce i to simbolično u vrijeme kada se slavio Dan općine Jajce potvrdilo svoju opredjeljenost ka jačanju ove podružnice i od izvršne vlasti očekuje punu podršku u realizaciji dva navedena vrlo bitna projekta kako za samo Društvo, tako i za Jajce.

I načelnik Edin Hozan i predsjedavajući Općinskog vijeća Ivo Šimunović obećali su pomoći na svaki način prije svega realizaciju gradnje Napretkovog doma “Stjepan Tomašević”

U subotu 22. veljače održan je i sastanak Središnje uprave Napretka nakon kojeg su članovi Središnje uprave, u pratnji Predsjednika Frane Leovca i člana Nadzornog odbora  Dragana Glavaša posjetili mjesto na kojem se nalazio Napretkov dom “Stjepan Tomašević”.

 

Podijelite na društvenim mrežama: