Tradicionalni Božićni koncert

HKD Napredak podružnica Jajce dugi niz godina organizira Božićni program, a zadnjih nekoliko godina i Božićni sajam u sklopu samog programa. Ove godine na „Tradicionalnom Božićnom koncertu“ koji će se održati 23. prosinca (subota) 2017. godine s početkom u 19h nastupa klapa Stine tako da imamo priliku poslušati nešto novo na Božićnom koncertu što do sad nismo imali priliku.

Klapu Stine čini pet prijatelja. Kao osobnosti razlikuju se u mnogočemu, ali ono što je dio svakog od njih ljubav je prema klapskoj pismi i drugim guštima što se vežu uz taj biser dalmatinskog identiteta. Uz višegodišnje prijateljevanje upravo je pjesma ona koja ih veže još više i kroz koju se najbolje razumiju. Četvorica članova su Dalmatinci, a peti je prijatelj Slavonac za kojeg kažu da je dalmatinska duša u slavonskom tijelu. Klapa je službeno osnovana u siječnju 2013. g. Od tada se pojavljuje na mnogim kulturnim manifestacijama, susretima i smotrama klapa kao što su smotre klapa u Puli, Umagu, Sisku, Kostanju, Sv. Filipu i Jakovu, Neumu i sl. U repertoaru prevladavaju izvorni dalmatinski napjevi, te uz njih skladana klapska glazba i obrade popularnih stvari. Voditeljica klape je maestrica Antonija Mimica.

Nakon samog koncerta, kao što je to postala tradicija, održat će se sajam ispred Doma kulture. Gosti će na sajmu imati priliku vidjeti, a ako žele i kupiti proizvode desetak izlagača koji će izložiti svoje radove na štandovima. Sajam će se održati poslije koncerta u 20h stoga pozivamo sve da nam se pridruže na koncertu, ali i na sajmu te da se utople s nama uz kuhano vino i čaj i zajedno s nama osjete radost i zajedništvo najradosnijeg kršćanskog blagdana Božića. Na samom sajmu uz kuhano i čaj zapjevat ćemo s tamburaškim sastavom „Zlatne žice“. Pozivamo vas sve na Božićni koncert u subotu 23. prosinca 2017. godine u 19h te da s nama ostanete i družite se na sajmu nakon koncerta. 

Podijelite na društvenim mrežama: