Uskrsni koncert u Jajcu

Dana 3. travnja 2018. godine, u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak podružnica Jajce održan je svečani Uskrsni koncert. Iako ne tako posjećen kao Božićni koncert, Uskrsni koncert je još jedna od važnijih Napretkovih manifestacija koja zahtijeva puno rada i truda.
 
Uz neizostavni Napretkov mandolinski sastav Stjepan Tomašević koji je svojim skladbama otvorio ovogodišnji koncert, nastupio je i Napretkov zbor Nikola Šop kao i Veliki crkveni zbor i zbor Frame Jajce. Poseban gost ovogodišnjeg svečanog Uskrsnog koncerta bio je VS Arabella iz Prozor-Rame koji se rado odazvao našem pozivu. Vokalna skupina Arabella osnovana je 2012. godine pod vodstvom prof. Sonje Cvitanović. Skupinu čine mlade članice koje svoje slobodno vrijeme koriste za zabavu i druženje uz dobru pjesmu. Repertoar skupine je raznolik, što su pokazali i na našem koncertu. Skupina aktivno djeluje na mnogim manifestacijama, a posebno ističu brojne koncerte koji su imali humanitarni karakter. Ostvarili su nekolicinu nastupa od Sarajeva, Požege, Mostara, Zagreba, a najznačajnije učešće bilo je u Sinju 2015. na festivalu klapa “”Klape Gospi Sinjskoj” kao i nastup na festivalu duhovne glazbe Svijestlost dolazi u Zadru gdje su i nagrađeni za njebolje napisanu glazbu za svoju prvu autorsku pjesmu pod nazivom Molitva. 
 
Zahvaljujemo  VS Arabella iz Prozor-Rame koji su nastupili na našem koncertu, sponzorima koji su omogućili da se ovaj koncert održi kao i svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji koncerta.
Podijelite na društvenim mrežama: