Uskrsni koncert 2017.

 

Dana 17. travnja 2017. godine, na Uskrsni ponedjeljak, u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak podružnica Jajce održan je svečani Uskrsni koncert. Iako ne tako posjećen kao Božićni koncert, Uskrsni koncert je još jedna od važnijih Napretkovih manifestacija koja zahtijeva puno rada i truda.

Uz neizostavni Napretkov zbor koji je svojim skladbama otvorio ovogodišnji koncert, nastupili su i Mandolinski sastav, Veliki crkveni zbor i zbor Frame Jajce. Poseban gost ovogodišnjeg svečanog Uskrsnog koncerta bio je Mješoviti zbor Hrvatskog kulturnog društva Napredak iz podružnice Kreševo koji se rado odazvao našem pozivu. HKD “Napredak” podružnica Kreševo aktivno djeluje od obnoviteljske skupštine 1991. godine i glavna je okosnica svih kulturnih zbivanja na općini Kreševo. U društvu djeluje više sekcija (tamburaši, folklor, zbor), a zadnjih godina je najaktivniji upravo mješoviti pjevački zbor kojega vodi gospođa Marija Pervan. Zbor trenutno broji petnaestak članova, a nastupao je diljem BH, Hrvatske, nastupi su bili veoma zapaženi, a posebno ističemo sudjelovanje sa drugim zborovima na svetoj misi u povodu dolaska svetog oca Pape u Sarajevo.

Zahvaljujemo zboru iz Kreševa koji su nastupili na našem koncertu, sponzorima koji su omogućili da se ovaj koncert održi, kao i svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji koncerta.

Općina Jajce

Ministarstvo pravosuđa i uprave SBK

BSI d.o.o.

Brizić d.o.o.

Pliva d.o.o.

Notar Age Trupina

Benzinska crpka Budeš

Komotin d.o.o.

Metaling d.o.o.

            Hotel “Turist 98”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HKD Napredak podružnica Jajce

Podijelite na društvenim mrežama: