Zahvalnica Općine Jajce zboru „Nikola Šop”

Zbor Nikola Šop Hrvatskog kulturnog društva Napredak – podružnice Jajce djeluje od samih početaka rada društva. Uz povremene prekide entuzijasti i zaljubljenici u pjevanje svih ovih godina održavali su tradiciju postojanja zbora.

Dolaskom na čelo zbora mlade i stručne voditeljice profesorice Katarine Ladan nastupaju pod imenom Nikola Šop. Samostalnim koncertom pod nazivom „Ne da se sreća zlatom kupiti“ zbor Nikola Šop obilježio je deset uspješnih godina postojanja.

Vremenom je mijenjao svoj sastav, pa je djelovao i kao mješoviti zbor. Danas je to ženski četveroglasni zbor koji broji između 20 i 25 članica a izvodi a capella skladbe. Repertoar zbora zastupa više glazbenih stilova: klapska pjesma, gospel, duhovna glazba te obrade zabavne i tradicionalne narodne glazbe.

Zbor redovno sudjeluje na manifestacijama u Jajcu, širom BiH kao i izvan granica naše zemlje. Svom gradu zbor je podario tri samostalna koncerta.

Zboru Nikola Šop i njihovoj voditeljici želimo uputiti posebne zahvale, jer je zbor ušao u povjesnicu glazbene kulture koja nadilazi okvire našega grada. Stoga, slobodno se može reći da je zbor Nikola Šop blago jajačke podružnice HKD Napredak i našega grada.

 

 

Podijelite na društvenim mrežama: