Članstvo

Kako postati član HKD Napredak podružnica Jajce

Prema Statutu društva postoji nekoliko oblika članstva u Napretku. Fizička lica imaju mogućnost svoje članstvo ostvariti prilikom popunjavanja pristupnog formulara, koji možete pronaći u zaglavlju ovog teksta. Članstvo u Napretku traje jednu godinu, te se svake naredne godine članstvo obnavlja.

Iznos članarine za jednu godinu utvrđuje Skupština društva, trenutno ona iznosi 10 KM za punoljetne osobe, koje su trenutno u trajnom radnom odnosu. Penzioneri, studenti, učenici, te osobe koje se ne nalaze u radnom odnosu plaćaju simbolično 1 KM. Oblik uplatnice možete pronaći također u zaglavlju ovog teksta.

Pored fizičkih članova društva, Statut Napretka predviđa članstvo za sve firme ili pravna lica, koja ispunjavanjem formulara postaju partneri i članovi društva. Iznos članarine za pravna lica je 100,00 KM u jednoj godini.

Prava i dužnosti redovitih članova Društva jesu:

1. da sudjeluju u radu i djelatnostima Društva;
2. da biraju i da mogu biti birani u tijela Društva;
3. da budu izvješćivani o djelovanju Društva;
4. da daju prijedloge i potiču rad Društva;
5. da daju ocjene i mišljenje o radu Društva;
6. da čuvaju čast, dostojanstvo, ugled i interese Društva;
7. da izvršavaju zadatke utvrđene Statutom i odlukama upravnih tijela Društva;
8. da plaćaju članarinu Društva.

Poštovani simpatizeri i „stari“ članovi Hrvatskog kulturnog društva Napredak Jajce, srdačno vas pozivamo da se učlanite ili obnovite svoje članstvo u HKD Napredak. Radujemo se vašem dolasku, te doprinosu u promicanju kulture i tradicije koju stoljećima baštinimo u kraljevskom gradu Jajcu!

Ukoliko želite ostvariti članstvo u Napretku to možete učiniti na dva načina,

1. Prilikom svake manifestacije imate priliku javiti se organizatorima kako bismo Vas uputili tajništvu Društva, koje Vam može izdati člansku iskaznicu, te potvrdu o uplati članarine.

2. Ispunjvanjem ovdje navedenog formulara koji ćete poslati na e-mail adresu napredak.jajce@hotmail.com i uplatnice u jednoj od banaka, ostvarujete pravo na članstvo. Naše tajništvo će se pobrinuti da Vaša članska iskaznica dođe na Vašu adresu, ili da Vam je osobno uruči.

PRIMJER PRAVILNO POPUNJENE UPLATNICE

UPISNICA (preuzimanje upisnice)

Podijelite na društvenim mrežama: