STIPENDIJE: Fond “Ivo Andrić – Vladimir Prelog”

Hrvatsko kulturno društvo Napredak je osnovano davne 1902. godine s plemenitim ciljem pomoći đaka i studenata u njihovom školovanju. Još je tada otvaranjem konvikta za smještaj siromašne djece započela njegova plemenita zadaća. Napredak je do zabrane 1949. godine školovao i pomagao školovati oko 16.000 đaka i studenata, među kojima su i dva nobelovca, Ivo Andrić i Vladimir Prelog, zatim slikari Gabrijel Jurkić, Ismet Mujezinović, pjesnik Nikola Šop i mnoge druge poznate osobe.

Nekoliko godina nakon obnove rada Napretka, točnije 1995. godine, uvidjela se potreba za osnivanjem Fonda za stipendiranje kako bi se i u onim novim vremenima pomoglo vrijednoj mladeži.

Fond je dobio ime po dvojici napretkovih stipendista Ivi Andriću i Vladimiru Prelogu. Do sada je Fond, ali i Napretkove podružnice, podijelio više od 2600 stipendija i potpora redovnim studentima u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Sredstva za Fond Ivo Andrić-Vladimir Prelog se osiguravaju putem donacija i dobrih ljudi, koji žele podržati ovu misiju HKD Napredak.

Svoje donacije možete uplatiti na:

HKD Napredak – fond „Ivo Andrić-Vladimir Prelog“
1549995000412521 kod Intesa Sanpaolo banke d.d. Sarajevo

 

Ovdje možete preuzeti obrazac za 2013/2014: OBRAZAC ZA STIPENDIJE 2013

Podijelite na društvenim mrežama: