Plan rada

Plan rada HKD Napredak podružnica Jajce za 2015. godinu

Sjednice UO i NO HKD Napredak podružnica Jajce

1. Sjednica u 2015.godini će se održati krajem siječnja mjeseca,
2. Sjednica je zakazana za drugu polovicu travnja mjeseca,
3. Sjednica je zakazana za početak rujna mjeseca,
4. Sjednica je zakazana za sredinu studenog.

Sekcije HKD Napredak podružnica Jajce
Zbor HKD Napredak podružnica Jajce „Nikola Šop“
Zbor HKD Napredak podružnica Jajce „Nikola Šop“ u tekućoj 2015. godini planira održati svoj rad, te raspored vježbanja. Kao i svake godine, zbor planira nastupiti na Uskrsnom koncertu, Božićnom koncertu koji organizira Napredak u Jajcu. Pored toga na manifestacijama koje budu prikladne za zbor, te pjesme koje pjevaju, to su prije svega Plivske omahe, 13. rujan i dr. S obzirom na pozitivan trend rasta broja članova zbora potrebno je uložiti dodatna sredstva u odjevne predmete novih članova, kao i glazbenu opremu. Međutim, glavni izazov je pronalazak sredstava za daljnje održavanje zbora na vrlo dobrom nivou kao što je to sada.

Kućna radinost
Kućna radinost koju vodi gospođa Ana Đeno djeluje već nekoliko godina. Žene koje se okupljaju pri ovoj sekciji izrađuju proizvode, predmete i ukrase ručnim radom te se predstavljaju na prokladnim manifestacijama u toku godine. Cilj za ovu godinu je pronaći stalni prostor okupljanja, te povećati broj osoba koje će sudjelovati u radu ove sekcije.

Tamburaški sastav
Ponovno formiranje tamburaškog sastava je neohodna potreba kulturnom ambijentu grada Jajca i Napretka u Jajcu, s tim na umu već duži niz vremena stvaraju se preduvjeti za formiranje sastava. Podružnica već posjeduje 5 instrumenata (mandolina), te se nadamo da će se tamburaški sastav već u prvoj polovici godine osnovati, te krenuti sa ozbiljnim radom.

 

Manifestacije HKD Napredak podružnica Jajce

– 14. i 17. Veljače – Bal pod maskama i Pokladna povorka

26. Veljače – Redovna godišnja Skupština HKD Napredak podružnica Jajce
– 6. ili 10. Travnja – Uskrsni koncert
– 4. do 7. Svibnja – Dani jajačkog kazališta
– 8. Svibnja – Pjevajmo hitove
– Kraj Svibnja – Izlet članova HKD Napredak na Komotin
– Lipanj – Plivske omahe

– 5. Lipnja – Pogubljenje kralja Stjepana Tomaševića
– 5. do 11. Listopada – 14. Šopovi dani na plivi
– 19. Prosinaca – Božićni koncert/program

Ostale aktivnosti
– Stipendije
HKD Napredak podružnica Jajce preko prijateljske podružnice Beč ima mogućnost stipendirati dva studenta u toku jedne akademske godine. Ove godine će za najbolja dva studenta biti namjenjeno po 500 eura koji će se dodjeliti u travnju mjesecu. Pored toga, vođeni porukom sa Skupštine HKD Napredak održane 2014. godine u Sarajevu potrebno je značajno uključiti stipendiste u rad i aktvnosti Napretka.

Medijske aktivnosti
U 2015 godini Napredak Jajce planira oformiti svoju internet stranicu s ciljem bolje promocije aktivnosti te prisutnosti u društvu.

– Projekti
Posebni projekti u 2015. godini su pronaći inicijalna sredstva za obnovu krova na kući Nikole Šopa, koji je u kritičnom stanju.

Drugi projekt je ishodovanje potrebnih dozvola za izgradnju Doma Stjepan Tomašević te pronalazak potrebnih sredstava za projektnu dokumentaciju.

 

– Arhiva i članstvo
S obzirom da je arhiva dosad vođena na različite načine, za 2015. godinu planirano je da se arhiva sistematizira, te ujednači način arhiviranja građe. Pored toga valja napomenuti da su uložena značajna sredstva u opremanje ureda kako bi se omogućili osnovni uvijeti za rad u uredu HKD Napretka. Pored arhive, članstvo u Napretku jedan je od zadatak koji se u 2015. godini treba unaprijediti. Neophodno je napraviti kvalitetnu bazu podataka, kao i datoteku članstva, pored toga raditi na sistemskom povećanju broja članova u Napretku, kao i obnova starih članova.

Podijelite na društvenim mrežama: