Zbor “Nikola Šop”

Zbor HKD Napretka podružnica Jajce „Nikola Šop“

Zbor uz HKD Napredak djeluje od samih početaka rada društva. Ponovna obnova zbora dogodila se 2010. godine dolaskom mlade i stručne voditeljice Katarine Petrović, u to vrijeme dotadašnji zbor više nije djelovao. Prvi nastup obnovljenog zbora je bio te godine na Plivskim omahama, pripremila sa grupom mladih koji su tada pjevali u crkvenom zboru mladih (Frama), na zamolbu tadašnje predsjednice Tomislave Ladan. Ta grupa mladih je otada počela djelovati kao novi zbor koji je malo po malo dobivao i nove članove, uglavnom srednjoškolce i omladinu. Od te godine redovno nastupamo na većini kulturnih manifestacija koje se tradicionalno odvijaju u našem gradu; Šopovi dani, Plivske omahe, Božićni koncert, Maskenbal, Uskrsni koncert, 13. rujan, ali i ostalim kulturnim događanjima na koje bivamo pozvani.

 

Probe su se odvijale dva puta tjedno u prostorijama Doma kulture, kojima se koristimo i danas, i bio je to mješoviti četveroglasni zbor od petnaestak članova. Međutim, zbog populacije članova, sastav se stalno mijenja. Svake godine novi srednjoškolci dolaze, a neki odlaze, tako da je bilo vremena kad je umjesto mješovitog, zbor djelovao kao ženski zbor. Trenutno zbor broji 25 članova muških i ženskih, a pozitivno je što je porastao broj onih koji žive i rade u Jajcu te na njih možemo trajno računati.

Naš repertoar se sastoji od više stilova; klapska pjesma, gospel, duhovna glazba te obrade zabavne i tradicionalne narodne glazbe. Za svaki nastup pokušavamo se maksimalno prilagoditi programu i temi koju taj događaj predstavlja.

{youtube}8vQW-xGf4OE|660|400|{/youtube}

{youtube}IRi-IDBVG8k|660|400|{/youtube}

 

Podijelite na društvenim mrežama: